Datum

15 juni kurs 9-17
16 juni examination 7-10

Plats

Luleå Kajakklubb

Förkunskapskrav

Grundkurs 1 (EPP gul) eller motsvarande kunskaper

Pris

SEK 2150 (kajakhyra +450)

 

Havskajak Intensiv Grundkurs 2 och examination (EPP Grön)

Det här är en kurs för dig som vill börja paddla i innerskärgården under trygga förhållanden. Du har passerat nybörjare och vill nu kunna genomföra egna utflykter. Du har vält tidigare och funderat på hur du kan ta dig upp i kajaken. Eller till och med klarat av det. Ibland. Då är det här rätt kurs för dig.

På vår intensivkurs har vi kortat ned de teoretiska momenten för att ha mer tid till teknikträning på vattnet. Det innebär att du till viss del (beroende på dina förkunskaper) kan behöva läsa in dig på egen hand inför examinationen om utrustning, vad som gäller vid allemansrätt och paddling samt paddling och skyddad natur.

Grönt Paddelpass motsvarar "Vått kort" i Norge. Det är på många platser ett krav för att få hyra kajak.  Vi samarbetar med Luleå Kajakklubb i våra paddelkurser.

 

Du får lära dig

  • Effektiv paddelteknik
  • Ta stöd om du håller på att välta
  • Att använda din paddel som roder för att styra kajaken
  • Att förflytta kajaken i sidled
  • Själv- och kamraträddning
  • Och mycket, mycket mer (vi täcker alla moment enligt grönt Euro Paddle Pass)
 

VAd ingår:

Kursen är en heldag (8 timmar) och riktar sig till dig som provat på paddling och nu vill lära dig mer. Kanske har du gått vår grundkurs 1 eller så har du paddlat en del på egen hand. Du vill nu utveckla din paddlingsteknik i havskajaken och kunna planera och genomföra säkra, längre turer inomskärs. 

Målet med kursen är att lära sig grunderna och träna på de moment som ingår i paddelpassets gröna nivå. Läs mer på Svenska Kanotförbundets hemsida om de moment som ingår.

I det här paket ingår examinationstillfället för grönt paddelpass. Examinationstillfället hålls på morgonen dagen efter kursen. Observera att det finns begränsat med tid till egen träning mellan kurs och examination. 

 

Förkunskaper

För att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen behöver du ha viss vattenvana. Du ska ha paddlat tidigare och ha förståelse för de olika paddeltagen motsvarande vad du lär dig på vår grundkurs 1 (EPP gul). Du behöver kunna simma. 

 

Övernattning

Har du långt hem. Inga problem. Det går bra att tälta på gräsmattan nedanför klubbhuset för de som hellre vill stanna kvar över natten.

 

Övrigt

Du kan välja att enbart boka intensivkursen och examinera dig vid ett annat tillfälle.
På våra kajakkurser så delar du och maximalt 5 andra deltagare på en instruktör.

Boka här