Vinterexpedition i muddus nationalpark

Utforska Sveriges största skogliga nationalpark. Vi vandrar med snöskor mellan silvertallar i urskog, över frusna sjöar och snötäckta myrmarker.

Målet för denna tur är den vackra Muddus nationalpark. Den är belägen mellan Gällivare och Jokkmokk vid Stora Luleälven. Parken är ett av Sveriges tystaste områden och har en av våra mörkaste natthimlar.

Vi startar vår resa längs den natursköna rutt 616. På vägen till vårt mål får du en unik möjlighet att se stora delar av Lappland medan vi kör längs den 460 kilometer långa älven som slingrar sig genom landskapet. Självklart stannar vi till vid Polcirkeln för att ta foton.

Väl framme i Muddus så öppnar en fantastisk vintermiljö upp sig för oss när vi går mellan nationalparkens stugor. Vi besöker parkens kända vattenfall som kastar sig 42 meter ned i en djup ravin.

Du kan följa med även om det är första gången du går med snöskor. Dagsetapperna vi förflyttar oss varierar mellan 7-12 kilometer. Vi vandrar i ett lugnt tempo. Under vår vistelse är det möjligt att vi möter några av nationalparkens vilda djur.

Du kommer ingå i ett härligt team. Vi använder pulkor för transport. Alla deltagare förväntas dra sin egen packning samt lite av den gemensamma utrustningen. På dagarna hjälps vi åt med uppgifter som att laga mat och hämta vatten. Och på kvällarna sitter vi tillsammans vid elden med stjärnhimlen som tak. Har vi tur får vi uppleva norrsken innan vi går in i stugvärmen.


PRIS: Från 4990 SEK

Det här Ingår

Erfarna guider
Vinterutrustning
Snöskor
Stugavgift
Måltider (frukost, lunch, middag)
Fotografier från äventyret
Transfer till och från Luleå

taG med själv

Separat packlista skickas ut

Datum & Plats

Muddus nationalpark
4-7 april