Vinteräventyr i nationalpark 4 dagar

Under 4 dagar utforskar vi Sveriges största skogliga nationalpark. Vi vandrar med snöskor mellan silvertallar i urskog, över frusna sjöar och snötäckta myrmarker.

Vår destination är Muddus nationalpark. Den är belägen mellan Gällivare och Jokkmokk vid Stora Luleälven. På vägen dit får du en unik möjlighet att se stora delar av Lappland medan vi kör längs den 46 mil långa älven som slingrar sig genom landskapet. Självklart stannar vi till vid Polcirkeln för fotografering.


Väl framme i Muddus så öppnar en fantastisk vintermiljö upp sig för oss när vi går mellan nationalparkens stugor. Vi besöker parkens kända vattenfall som kastar sig ned 42 meter i en djup ravin.

På kvällarna sitter vi tillsammans vid elden med stjärnhimlen som vårt tak. Har vi tur får vi uppleva norrsken innan vi går in i värmen.

Vi går i ett lugnt tempo så att det är möjligt att följa med även om det är första gången du går med snöskor. Under vår vistelse är det också möjligt att vi möter några av nationalparkens vilda djur.

Ingår

Erfarna guider
Snöskor
Sovsäck
Vinterutrustning
Mat samtliga dagar
Bilder från äventyret

Att ta med

Separat packlista skickas ut

Datum & Plats

23-26 mars
Muddus nationalpark
Transfer

Ja. Transport från Luleå